Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dvou nehodách zemřelo šest lidí

Tragický víkend zažily české silnice. Při dvou nehodách na Mělnicku a na Liberecku zemřelo šest lidí, při každé z havárií tři. Smutnou skutečností je, že všechni to byli mladí lidé ve věku mezi sedmnácti a dvaadvaceti lety. Jeden z řidičů měl v krvi téměř dvě promile alkoholu.

V sobotu večer zemřeli v Arnolticích tři lidé. Řidič Fiatu Panda odbočoval z hlavní silnice doleva na cestu k domu. Za ním jedoucí řidič Volkswagenu Golf jel příliš rychle, nestačil zabrzdit a do fiatu narazil z boku. Ve fiatu zemřeli muži ve věku 18, 19 a 20 let. Další sedmnáctiletá dívka ve fiatu a třiadvacetiletý řidič volkswagenu utrpěli lehká zranění. Jeden mladík zemřel okamžitě a další dva později. Z fiatu je museli vyprošťovat hasiči.

Druhá nehoda se stala v neděli brzy ráno. Výrazně přeplněná Škoda Felicia ráno narazila do stromu u Vliněvsi na Mělnicku. Na místě zemřeli dva mladíci a dívka. Nehoda se stala v půl páté ráno na silnici z Mělníka směrem na Horní Počáply. Pětimístná felicie v plné rychlosti narazila do stromu. Podle policie jelo v autě osm lidí ve věku od 17 do 35 let. Řidič měl v krvi 1,19 promile alkoholu. Pětatřicetiletý řidič jel za obcí vysokou rychlostí a dostal smyk. Automobil pak narazil zadní částí do stromu a skončil v poli. Právě v zadní části automobilu sedělo nejvíce pasažérů. Dva chlapci a jedna dívka zemřeli, bylo jim dvaadvacet, osmnáct a sedmnáct let.

A do třetice ještě jedna nedělní nehoda ze Zlínského kraje, která neskončila naštěstí tak tragicky. Dne 19. 2. 2006 ve 13:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné dopravní nehodě u Starého Města. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v připojovacím pruhu na obchvatu ze Starého Města do Huštěnovic došlo k vážné dopravní nehodě mezi osobním vozem zn. Ford Focus a osobním autem Š Fabia.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů se škodovka dostala mimo vozovku na silniční násep a Ford zůstal bez utrženého předního kola na vozovce. Následkem střetu utrpěl řidič fordu lehké zranění, které bylo ošetřeno zdravotnickou službou na místě. Řidička vozu Škoda, s registrační značkou SK, utrpěla vážnější zranění a musela být převezena do nemocnice k vyšetření a další odborné péči. Řidič fordu uvedl, že přijel od Huštěnovic a do křižovatky najížděl v oparu a mlze, která navíc byla prosvícena silným slunečním svitem. To mu údajně ztížilo orientaci v jízdním pruhu, najel do středu vozovky a po přejetí „zebry“ už nestačil včas reagovat a zabránit čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem.

Hasiči zajistili obě vozidla proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po vyšetření dopravní nehody policií byla vozovka hasiči uklizena od střepů a úlomků částí vozidel.

Foto: HZS Zlínského kraje – DN u Huštěnovic
Sdílet