Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda u Malých Výklek

Tragicky skončila noční nehoda u Malých Výklek nedaleko sjezdu z dálnice směrem na Sopřeč a Přelouč.

U tragické dopravní nehody, která se stala v noci z úterý na středu 7. září 2011 na území Pardubického kraje, zasahovaly dvě jednotky z Královéhradeckého kraje. Patnáct minut po jedné hodině v noci byla na operační středisko hasičů ohlášena nehoda osobního vozidla na silnici mezi obcemi Chýšť a Žáravice. Na místo vyjeli královéhradečtí profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a hasiči Pardubického kraje ze stanice Přelouč.

Osobní vozidlo Volkswagen Golf vyjelo ze silnice a narazilo do stromu. Ve zdemolovaném autě zůstali zaklíněni dva muži, kteří utrpěli smrtelná zranění. Třetí člen posádky skončil v nemocnici. Při příjezdu první jednotky hasičů již na místě zasahovala zdravotnická záchranná služba a měla v péči jednoho těžce zraněného muže.

Ten byl po nárazu do stromu vymrštěn z vozidla a skončil několik metrů od místa nehody. Zasahující jednotky hasičů provedly protipožární opatření a odpojily autobaterii. Hasiči ještě prohledali okolí místa nehody kvůli možnosti, že v autě cestovalo více lidí. Nikoho dalšího nenašli. Královéhradečtí hasiči předali místo události pardubickým kolegům a vrátili se zpět na základny.

Jakmile policisté zadokumentovali všechny stopy k vyšetření příčiny nehody, započali hasiči s vyproštěním zaklíněných bezvládných těl ze zdemolovaného automobilu. Hasiči dále pomohli také s naložením vraku na vozidlo odtahové služby a odstranili všechny následky nehody. Zpět na základny se jednotky vrátily v 5.55 hodin.

(foto: stanice Nový Bydžov)

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet