Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů při požáru tlakové láhve s acetylenem v průmyslovém areálu v Přerově

Tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje k pomoci po ohlášeném výbuchu tlakové láhve s následným požárem v Přerově na ulici Tovačovská v průmyslové zóně.

Tísňová linka hasičů přijala informaci o požáru ve středu 7. 9. 2011 krátce po půl desáté dopoledne ( 09:33 ). Na místo vyjela jednotka centrální požární stanice v Přerově a to osádka prvního výjezdového vozidla, doplněna o další cisternové vozidlo a také drážní kolegové ( HZS SŽDC ) a dobrovolná jednotka hasičů města Přerov.

Po provedeném průzkumu na místě bylo pracovníky, kteří před vznikem události pracovali se soupravou tlakových láhví pro svařování, potvrzeno utržení ventilu na tlakové láhvi s následným požárem. Ti se ještě před příjezdem hasičů snažili požár uhasit a následně ochlazovali tlakovou láhev. Hasiči za nasazení hasebního proudu pokračovali v chlazení a poté ji bezpečně uložili do nádoby s vodou. Z bezpečnostních důvodů také několik zaměstnanců evakuovali do prostor mimo nebezpečí. Na místě zůstala drážní jednotka, která zde ještě několik hodin dozorovala zabezpečenou soupravu tlakových láhví.

Příčina vzniku požáru i výše škody po požáru je v současnosti v šetření.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet