Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda sanitky a kamionu

Na křižovatce u obce Hřebeč na Kladensku narazila sanitka, která přijížděla směrem od Prahy se zapnutými majáky a odbočovala směrem do Kladna Kročehlav do nákladního vozu. V sanitním voze zůstal po nárazu zaklíněn řidič.

Dopravní nehoda byla Krajskému operačnímu a informačnímu středisku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášena ve čtvrtek 8. září 2011 ve 12:50 hodin. Na místo události byla vyslána zásahová jednotka ze stanice Kladno s technikou CAS 24 T815 Terrno a vyšetřovatel požárů z důvodu dokumentace místa události.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo ke střetu sanitního vozu soukromé společnosti s nákladním vozidlem, přičemž v sanitním voze zůstal zaklíněn řidič. Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili řidiče z vozidla a následně jej předali posádkám zdravotnické záchranné služby. Řidič byl po prvotním ošetření přepraven leteckou záchrannou službou do pražské nemocnice v Motole. V sanitním voze byl přepravován ještě jeden člen posádky a pacient, kteří vyvázli bez zranění.

Po transportu zraněného provedli hasiči protipožární opatření a úklid vozovky od částic zdemolovaných vozidel a vyteklých provozních kapalin. Provoz na silnici mezi Kladnem a Prahou byl po dobu záchranných a likvidačních prací omezen.

Alkohol byl u obou řidičů na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda byla vyčílena na cca 150.000,– Kč. Příčinu dopravní nehody nyní šetří policisté.

Foto: nprap. Jiří Pospíšil, vyšetřovatel požárů, Kladno

mjr. Bc. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů

nprap. Michaela Nováková, PČR

Sdílet