Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž „4 klíče Velkomeziříčské brány" 2011

V sobotu 3. září 2011 na náměstí ve Velkém Meziříčí uspořádal Jupiter club s.r.o. Velké Meziříčí již 19. ročník tradiční soutěže 4 KLÍČE K VELKOMEZIŘÍČSKÉ BRÁNĚ, tentokrát tématicky zaměřený ke 140 výročí založení jednoho z nejvýznamnějších spolků, Sboru dobrovolných hasičů.

Soutěž dvou měst a dvou městysů – Velké Meziříčí, Velká Bíteš, Křižanov a Měřín. Soutěže se účastní starostové jednotlivých měst a smíšené soutěžní týmy složené ze dvou mužů a žen, tentokrát složené ze členů hasičských sborů. Soutěž byla velmi dobře promyšlena a zorganizována. Obecenstvo tak vidělo družstva soutěžit v požární ochraně, ale vždycky tak, aby měla soutěž vtip a nápad. Jednou se tedy koulely pneumatiky, podruhé házela vajíčka, potřetí se na vozících transportovaly oběti povodně a po čtvrté se dokonce stavěl dort z hasičských hadic. Soutěžilo se o putovní „4 klíče k Velkomeziříčské bráně" a skončila úspěchem domácích. Po letech tak prestižní trofej neputuje za hranice města, suverénní tým vyhrál ve všech čtyřech dílčích disciplínách.

Tato soutěž patří k oblíbeným kulturně společenským akcím na Velkomeziříčsku. Vlastní akce je zaměřena na spolupráci mezi obcemi regionu. Akce začala v 15 hodin vystoupením amatérské skupiny Na šikmé ploše a ukázkou hasičské techniky. Od 19.30 probíhala soutěž nástupem družstev. V průběhu soutěže vystoupil se siláckou produkcí silák Franta Šebela z Brna. Vše zakončil koncert Dalibora Jandy revival. Velkou Bíteš úspěšně reprezentoval místostarosta ing. Tomáš Kučera a družstvo dobrovolných hasičů zastoupené starostou sboru Karlem Daňkem, Irina Daňková, Michaela Daňkova a Karel Veverka. Ve funkci rozhodčího působil Jan Ventruba. Děkujeme všem za vzornou reprezentaci Města i sboru.

Pořadí:

  • 1) Velké Meziříčí
  • 2) Křižanov
  • 3) Velká Bíteš
  • 4) Měřín

Foto: archiv SDH

David Dvořáček, DiS.

Sdílet