Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář havaroval do stromu, nepodařilo se ho zachránit

Dne 10. 9. 2011 v 16:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké a tragické havárii motorkáře ve Velkých Karlovicích

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Karolinky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci Velké Karlovice, ve směru na Soláň, došlo k tragické havárii motorkáře.

Podle svědků jela skupinka asi čtyř motorkářů, když jeden z nich měl při jízdě problémy a následně havaroval mimo silnici. Po čelním nárazu do stromu utrpěl vážná zranění. Na pomoc mu postupně přijeli záchranáři z horské služby, zdravotníci, policisté i hasiči.

Záchranáři se snažili asi pětadvacet minut staršího muže oživit. Postupně se střídali v resuscitaci, ale i přes jejich veškerou snahu nakonec lékař konstatoval smrt. Lékařem nebylo vyloučeno, že asi osmapadesátiletý muž měl během jízdy zdravotní problémy.

Hasiči tělo přikryli a zajistili vrak motocyklu proti případnému požáru. Drobný únik provozních kapalin byl zlikvidován a plně natankovaná nádrž byla přečerpána. Po zadokumentování dopravní havárie bylo místo předáno. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava na komunikaci.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet