Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Setkání hasičů s předsedou vlády

V úterý, dne 21. 2. 2006, se reprezentanti českých profesionálních a dobrovolných hasičů setkali s předsedou vlády ČR Jiřím Paroubkem.

Pracovního oběda v Kramářově vile v Praze se na pozvání premiéra zúčastnila dvanáctičlenná delegace v čele s generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR a náměstkem ministra vnitra genmjr. Ing. Miroslavem Štěpánem. Předseda vlády se zajímal zejména o stav vybavenosti jednotek požární ochrany, transformaci civilní ochrany, mezinárodní spolupráci a spolupráci mezi záchranáři, zvláště pak se zdravotnickou záchrannou službou. Generální ředitel HZS ČR premiéra mimo jiné ujistil, že naše republika má jeden z nejdokonalejších systémů plošného rozmístění sil a prostředků. Hustá síť jednotek požární ochrany, pokrývající celé území státu, umožňuje provádět zásahy během několika minut.
Premiér Paroubek ocenil výkony hasičů v krizových situacích, vyzdvihl jejich mnohdy nezastupitelnou roli při udržování společenského života v obcích a hasičům za práci poděkoval. Hasiči si ze setkání odnesli také příslib navýšení financí jak pro provoz, tak i pro investiční oblast, kde lze využít dobré spolupráce se samosprávou.

Tohoto svého druhu historicky prvního setkání hasičů s premiérem se kromě předsedy vlády Paroubka a generála Štěpána zúčastnil také 1. místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka, a dále pak přední reprezentanti Hasičského záchranného sboru ČR, České asociace hasičských důstojníků a představitelé nejvýznamnějších sdružení dobrovolných hasičů – Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty.

por. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Sdílet