Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První ročník Železného hasiče junior je za námi

První ročník soutěže Železný hasič junior proběhl symbolicky 11. září 2011 a hned ukázal, že název železný nese oprávněně. Spoluautor soutěže Železný hasič (Iron Fireman) Jiří Vítek připravil pro soutěžící ve věku 12–15 let náročnou trať, kterou nedokončilo několik soutěžících.

Unikátní prostor v Braníku v areálu Kroužky na Vltavě (www.krouzkynavltave.cz) se na start připravilo 12 finalistů a finalistek z řad jednotek dobrovolných hasičů.Po zdolání 10 metrové lanové věže, přenášení hasících přístrojů a zdolání lanové lávky se „lámal chleba“ na lezecké stěně, která byla po vyčerpávajícím běhu z předešlých disciplín jednoznačně nejnáročnějším oříškem.

Více jak 400 diváků a návštěvníků areálu bouřlivě povzbuzovalo soutěžící do posledních metrů a atmosféra při skvělém počasí hnala závodníky za časy, které se dají již teď nazvat rekordní.

Součástí programu byla ukázka techniky SDH Radotín a prezentace produktů pojišťovny Ministerstva vnitra.

Vítězem v kategorii kluci a první cenu poukaz na pobyt hotelu Bára v hodnotě 3000 Kč získal Jan Horáček SDH Praha Kbely v kategorii děvčat zvítězila Alena Kurajdová SDH Říčany.

Sdílet