Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Valašských Klobouk pomáhali na dvou místech

Dne 13. 9. 2011 vyjížděli profesionální hasiči z Valašských Klobouk na pomoc po dvou hlášených událostech v dopravě.

07:09 – Střená

Jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk vyjela se svým speciálem na pomoc po hlášené havárii dodávky u obce Střelná. Později na místo vyjela také jednotka ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k poškození dodávky zn. VW Caddy.

Řidič malé dodávky přejel na silnici železný prvek, který mu poškodil motor, převodovku i nádrž. Z vozidla začaly unikat provozní kapaliny a byla znečištěna vozovka I/49.

Velitel zásahu si nechal na místo povolat speciální protichemický vůz ze Zlína, aby pomohl při likvidaci následků nehody. Hasičům se podařilo postupně jímat unikající látky a zabránit případnému znečištění okolní půdy. Hlavní komunikace byla postupně zasypána sorbenty a nakonec byla přečerpána i nádrž dodávky. Dopravní omezení trvalo asi tři hodiny a o vrak vozu se postarala asistenční služba motoristům.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava a v nepřehledném úseku musela být regulována hlídkou policie.

17:30 – Vysoké Pole – Ploština

Jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk vyjela se svým speciálem na pomoc po hlášené vážné havárii osobního auta u obce Vysoké Pole. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve směru na Ploštinu došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Starší řidič havaroval mimo komunikaci a s vozem se v příkopu obrátil na bok. Muž zůstal ve vraku auta a nemohl se dostat ven. Hasiči na místo přijeli ze záchranářů jako první a okamžitě se pustili do vytahování řidiče. Po otevření dveří byl senior vytažen ven a následně předán přivolané posádce zdravotnické záchranné služby. Po ošetření byl muž odvezen do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak auta proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava. Po zadokumentování havárie pomohli hasiči s převrácením vraku zpět na kola.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet