Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havárie opilého řidiče

Včera v dopoledních hodinách se mezi obcemi Brandýsek a Stehelčeves stala dopravní nehoda. Mladík řídící automobil Peugeot nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci a vozidlo se převrátilo na střechu.

Řidič, kterému za několik dní bude pětadvacet let i jeho o rok mladší spolujezdec vyvázli bez vážnějších zranění. Zasahující policisté na místě zjistili, že se řidič před jízdou posilnil alkoholickými nápoji. Dechová zkouška ukázala 1,65 promile alkoholu. To ale nebyl konec policejného šetření. Následně se ukázalo, že opilý šofér před nehodou ujel bez placení od nedaleké čerpací stanice. Při újezdu navíc srazil sedmadvacetiletou čerpadlářku, která byla zraněná převezena do kladenské nemocnice. K tomu všemu objevili policisté u spolujezdce dro­gy.

Oba muži byli okamžitě pro ošetření rychlou záchrannou službou převezeni do policejní cely. Mladší z výtečníků je podezřelý z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Opilý řidič může jít do vězení až na osm let a zodpovídat se bude z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, krádeže, pokusu těžkého ublížení na zdraví. Následná lustrace ještě ukázala, že k těmto trestným činům přibyl ještě jeden a to maření výkonu úředního rozhodnutí, jelikož muž řídil vozidlo i přesto, že mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

Zdroj: PČR nprap. Michaela Nováková

Sdílet