Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vojenský polygon prověřil hasičské speciály

Na zkušební dráze ve vojenském prostoru Hradiště si strojníci ze všech stanic v kraji zkoušeli jízdu v náročném terénu. Lesní speciály pak prověřila ještě náročnější trasa.

Výcvik na polygonu ve vojenském prostoru Hradiště u Turče začal v pondělí, kdy první tři dny byly vyhrazené pro strojníky ze všech směn a všech stanic profesionálních hasičů v Karlovarském kraji. Čtvrtek a pátek pak na stejné trase cvičí v osobních terénních autech velitelé družstev a čet a také řídící důstojníci.

Okruh v terénu vojenského újezdu je připraven tak, aby si řidiči zkoušeli nejen samotnou jízdu na nezpevněných komunikacích, ale na vybraných úsecích musejí zvládnout rozjezdy do kopce včetně couvání do kopce, stejně tak sjezdy dolů nebo úseky pro přesnost při otáčení a dalším manévrování s cisternami kolem překážek. Tuto trasu si strojníci projeli nejen s lesními speciály určenými do těžkého terénu, ale i s cisternami pro smíšený provoz.

Klasické CAS 32 na podvozku Tatry si s trasou bez problémů poradily, stejně tak tatrovácké Terrno. Následný sedmikilometrový okruh byl už určený jen pro speciály, strojníci si jej projeli v CAS 16 Camiva a CAS 30 T815–7. Velmi náročná trasa s řadou prudkých sjezdů na nerovné cestě nebo bahnitými úseky prověřila nejen auta, ale i samotné řidiče, a všichni obstáli na výbornou.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet