Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo narazilo do stromu

Třináctý zářijový den v 11.49 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena nehoda osobního automobilu, které narazilo do stromu u Chvaletic na silnici z Chvaletic směrem na Přelouč.

Uvnitř automobilu byly dvě zaklíněné osoby. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Přelouče a dále dobrovolní hasiči ze Zdechovic a hasiči elektrárny Chvaletice. Hasiči ihned po příjezdu započali s vyprošťováním zraněných osob. K vyproštění osob jednotky použily současně dvě vyprošťovací hydraulické sady, bez kterých by se výrazně zvýšila doba vyproštění osob.

Samotné vyproštění bylo komplikované obrovskou deformací vozidla. Hasiči museli odstranit střechu i přestřihnout práh u spolujezdce. Po vyproštění byly osoby předány do péče zdravotnické záchranné službě. Dále hasiči zajistili vozidlo proti úniku provozních kapalin a vzniku požáru.

Na místě události byla hasičům hlášena další dopravní nehoda se zraněním před obcí Choltice. Jednotka z Přelouče proto pokračovala k této nehodě, kde na štěstí hasiči nemuseli vyprošťovat ze zdemolovaného vozidla a došlo při kolizi jen k lehčímu zranění osoby.

Foto: Stanice Přelouč – HZS Pardubického kraje

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet