Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Taktické cvičení na Rokycansku

Ve středu 14. září letošního roku se uskutečnilo na Rokycansku taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému s názvem „Pátrání po pohřešovaných osobách“. Cvičení bylo zaměřeno na vyhledávání a záchranu pohřešovaných osob. V těžko přístupném terénu došlo k havárii traktoru, který se zřítil do lesní strže. Traktor byl nalezen bez osob v kabině a došlo k následnému pátrání po osobách.

Cílem taktického cvičení bylo zdokonalení spolupráce složek policie, hasičů i záchranářů a jejich vzájemná komunikace. Cvičení proběhlo u obce Kříše v okolí i v lesním porostu a byl přivolán i vrtulník pro pátrání z výšky a psovodi se psy na plošné vyhledávání. Ostatní zúčastnění utvořili rojnici a propátrávali terén. Do akce bylo zapojeno 16 policistů, 30 příslušníků HZS a 9 příslušníků SDH a armádní vrtulník. Pohřešované osoby byly v průběhu cvičení nalezeny a nedošlo k žádnému zranění osob ani ke škodě na majetku.

Zúčastnění si prověřili akceschopnost při pátrání po pohřešovaných osobách a ověřili si dostupnost sil a prostředků potřebných pro zvládnutí mimořádné události.

Zdroj: PČR nprap. Ladmanová Dana

Sdílet