Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Běh hasičů do Svatohorských schodů již po čtrvté

V sobotu, 17. 9. 2011 se konal ve městě Příbram již čtvrtý ročník závodu v běhu dvoučlenných družstev profesionálních a dobrovolných hasičů do Svatohorských schodů.

Dvoučlenné družstvo hasičů v zásahové obuvi (kdo měl např. kanady, musel být dovážen zátěží / muži i ženy) a zásahové přilbě, oblečených v PS II s neaktivovaným dýchacím přístrojem Dräger na zádech mělo za úkol vyběhnout v co nejkratším čase Svatohorské schody. Délka celé trasy je 560 metrů, z toho je 289 schodů.

Na startu se objevilo 49 soutěžních dvojic mužů a 8 dvojic žen, tedy 98 mužů a 16 žen, celkem 114 soutěžících z původně přihlášených 118 osob.

Hezčím polovičkám z nás byla soutěž ulehčena, žádná z žen nemusela absolvovat schody s dýchacím přístrojem na zádech, pro ně byla podmínka pouze zásahová přilba a PS II.

Z ženských družstev byla na prvním místě dvojice SDH Třebsko/Pavlína Šedivá a Lucie s dosaženým časem 5:32.94.

Závod to nebyl pro nikoho ze soutěžících nikterak jednoduchý, během dne se neustále zlepšovalo počasí, čilo bylo větší teplo a i když se běhalo pouze v PS II, v cíli na Svaté hoře toho měl každý dost.

Několik účastníků si vyzkoušelo vyběhnout mimo soutěž schody s aktivovaným dýchacím přístrojem.

Pro ty, kterým ještě zbylo trochu sil, byla na kopci připravena soutěž v koulení sudu s pivem.

Při slavnostním vyhlášení proběhlo i předání nových věcí pro jednotku pořadatelů běhu, tedy SDH Březové Hory a také SDH Příbram I. Každá z nich obdržela od vedení města, zastoupeného starostou dva kusy dýchacích přístrojů Dräger, které jim předal zástupce firmy, jednotka z Březových Hor získala dále 5 ks nových zásahových obleků.

Každý z účastníků se mohl závěrem pobavit na slavnosti s nádechem dávné historie, nazývající se Příbramská svatohorská šalmaj.

Výsledková listina běhu je ke stažení v příloze článku.

Sdílet
Přiložené soubory
svatohorske schody 2011.pdf zobrazit online PDF 158 kB