Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár způsobil třímilionovou škodu

Požár pohostinství likvidovali v sobotu 17. září 2011 večer hasiči v Hlavňově na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 21:28 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Police nad Metují, Bukovic, Broumova a Velkého Poříčí.

Požár vypukl za budovou restaurace a penzionu u přístřešku, pod kterým se nacházelo starší osobní vozidlo Audi a uskladněná sláma. Z hořícího přístřešku se plameny rozšířily na krovy a následně i střechu pohostinství.

Požár postupně zasáhl a zničil polovinu objektu, včetně vybavení. Všichni hosté se dostali včas z budovy a nikdo nebyl zraněn. Venku za objektem se nacházely dvě třicetikilogramové propanbutanové lahve, které hasiči odnesli do bezpečné vzdálenosti. Požár zničil polovinu střešní konstrukce, veškeré vybavení zasažených pokojů, sociální zařízení a další.

Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po půlnoci, dohašování pokračovalo až do půl třetí ráno, kdy byl oheň uhašen. Hmotná škoda byla majitelem předběžně odhadnuta na 1,5 milionu korun, uchráněné hodnoty činí také 1,5 milionu korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, nelze vyloučit ani cizí zavinění.

Sdílet