Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič vjel do parčíku, hasiči ho vyprošťovali

Dne 18. 9. 2011 v 00:21 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější havárii auta v centru Zlína. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Březnická došlo k havárii osobního auta zn. Toyota Corolla.

Asi třicetiletý řidič nezvládl jízdu a s vozem havaroval u parčíku mezi kinem a univerzitou. Při havárii se vozidlo dostalo mimo komunikaci, kde postupně narazilo do několika překážek – sloupu, odpadkového koše a stromů, až se nakonec o jeden ze stromů zastavilo. Řidič utrpěl zranění a zůstal ve voze zaklíněn.

Hasiči dorazili na místo do čtyř minut po výjezdu ze stanice. Postupně bylo připraveno vyprošťovací zařízení a pomocí hydraulických nůžek byly odstřiženy dveře u spolujezdce. Za asistence lékaře byl muž vytažen ven a byla mu poskytnuta nezbytná zdravotnická péče. Pacient byl uložen na transportní lůžko a byl mu přiložen fixační krční límec. Po ošetření byl odvezen do nemocnice.

Hasiči dál zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování místa havárie si událost převzala policie, která věc dále šetřila. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po místních komunikacích.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet