Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po tragické události u obce Liptál

Dne 20. 9. 2011 v 19:58 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po střetu nákladního auta a malého motocyklu u obce Liptál na Vsetínsku.

Ilustrační foto

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/69 došlo ke střetu malého nákladního auta zn. Renault s řidičkou malého motocyklu.

Řidič se při jízdě ve stoupání na Vizovice střetl s řidičkou malého motocyklu. Podle prvotního ohledání těla lékařem nebylo vyloučeno, že padesátiletá žena zemřela ještě před střetem s nákladním autem.

Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu vyšetřování události policií osvětlovali hasiči místo výkonnými agregáty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla vozovka uzavřena a doprava byla odkláněna na objízdnou trasu.

Dopravní omezení trvalo asi tři hodiny. Po skončení šetření pomohli hasiči s úklidem a očištěním vozovky. Na místo se dostavil také druh zemřelé ženy, který byl událostí zdrcen. Odborná pomoc mu byla poskytnuta psychologem Policie ČR.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet