Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rameno bagru usmrtilo dělníka

K tragické události došlo dnes 23. září 2011 dopoledne na staveništi v ulici Port – Artur v Hronově. Při práci na novostavbě došlo k usmrcení mladého muže, který pracoval s menším bagrem.

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena krátce po půl desáté dopoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda s technickým automobilem, cisternou a automobilovým jeřábem. První informace hovořily o tom, že došlo k zavalení člověka bagrem.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že rameno lžíce bagru zachytilo a usmrtilo jeho řidiče. Devatenáctiletý mladík z dosud nejasných příčin přepadl z kabiny dopředu a horní částí těla se dostal pod rameno lžíce, které jej smrtelně zranilo.

Na místo byl povolán také psycholog HZS Královéhradeckého kraje, který poskytl pomoc jednomu ze spolupracovníků. Hasiči po zadokumentování události Policií ČR pomocí rozpínáku uvolnili rameno bagru a muže vyprostili.

por. Bc Eva Prachařová, Policie ČR:

Na místě pomáhali také krizoví interventi Policie ČR. Smrtelný úraz a jeho veškeré okolnosti nyní náchodská policie vyšetřuje.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet