Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pěkné počasí prodlužuje motorkářskou sezónu

Dne 23. 9. 2011 vyjížděli opakovaně hasiči na pomoc po dopravních nehodách s motorkáři ve Zlínském kraji.

10:16 – Jarošov – Bílovice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě osobního auta a motorky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu motocyklu zn. Suzuki GSR a osobního auta zn. Citroen C5.

Po vzájemném střetu motocyklu a auta došlo ke zranění pětadvacetiletého motorkáře. Vzhledem k hustému provozu, na aktuálně objízdné trase, byly vozy odtlačeny mimo silnici ještě před příjezdem záchranářů a policie. Řidička osobního auta nebyla zraněna.

Zraněného muže si do své péče převzala posádka záchranné služby, která mu poskytla nezbytné ošetření a péči. Hasiči se postarali o zajištění vozů proti případnému požáru a únik provozních kapalin byl zlikvidován sorbenty.

17:48 – Nedakonice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště znovu vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě osobního auta a motorky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu motocyklu zn. Kawasaki Ninja a osobního auta zn. VW Touareg.

Podle svědků jel řidič motocyklu se svou spolujezdkyní zatáčkou, když zezadu narazil do osobního auta. Při nehodě došlo ke zranění osmatřicetiletého motorkáře. Jeho spolujezdkyně nebyla zraněna, žádná zranění neutrpěla řidička auta, ani její dvě děti.

Hasiči pomohli s naložením zraněného motorkáře do sanitního vozu, kde mu byla poskytnuta další nezbytná zdravotnická péče a následný odvoz do nemocnice. Vozy byly zajištěny proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s úklidem vozovky.

22:32 – Trnava

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě u obce Trnava. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu motocyklu a osobního auta.

I zde došlo ke zranění motorkáře, který byl naložen na lůžko a dopraven do sanitního vozu. Po nutném ošetření byl odvezen do nemocnice. Hasiči zajistili vozy proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči také s úklidem vozovky.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet