Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Když hasiči evakuovali zvířata, spadl štít usedlosti

V noci ze soboty 24. září na neděli 25. září ve 23.52 hodin hasiči byli přivoláni k požáru zemědělské usedlosti do Skleného na Svitavsku.

Na místě zasahovaly profesionální jednotky hasičů ze Svitav, Ústí nad Orlicí a Litomyšle. Dále byly přivolány i jednotky sboru dobrovolných hasičů z Březové nad Svitavou a Svitav. Při příjezdu první jednotky na místo byl již celý dům v plamenech.

Uvnitř objektu byla domácí zvířata, hasiči se je snažili dostat ze zasaženého domu. Ve chvíli evakuace zvířat spadl požárem narušený štít objektu. Naštěstí nikdo ze zasahujících hasičů nebyl zraněn. Při požáru zemřeli pravděpodobně dva psi a při rozebírání chléva byl nalezen živý vepř.

Hasičům ztěžoval likvidaci požáru fakt, že se uvnitř objektu nacházely propan butanové lahve. Zásah hasičů trval celou noc. Požár byl lokalizován v 01.28 hodin a zlikvidován ve 4.39 hodin. Po rozednění bylo nutné rozebrat zbytky ohořelých konstrukcí a dohasit všechna ohniska.

Na místě budou dnes pracovat hasičští i policejní vyšetřovatelé, aby zjistili co bylo příčinou vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet