Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Paraglidista zemřel v korunách stromů

Chrudimský operační důstojník přijal včera o půl desáté večer oznámení o pohřešování čtyřiatřictiletého muže z Třemošnicka.

Pohřešování svého manžela oznámila žena, která uvedla, že její muž odjel v sobotu okolo šestnácté hodiny do Žlebských Chvalovic létat na paraglidingu. Do současné doby se jí neozval a na jeho mobilní telefon se nemůže dovolat.

Následně se rozběhla pátrací akce, do které byl v nočních hodinách zapojen i policejní vrtulník. Za jeho pomoci se podařilo najít dnes okolo čtvrté hodiny ranní padák zamotaný v korunách stromů a také bezvládné tělo paraglidisty. Ten zřejmě na následky zranění zemřel.

Vendula Horáková, tisková mluvčí HZS Pardubického kra­je:

Do pátrání v okolí Žlebských Chvalovic se zapojili i hasiči z Ronova nad Doubravou a Třemošnice. V půl desáté dopoledne chrudimští profesionální hasiči-lezci vyprošťovali padák ze stromů. Padák byl zamotán ve větvích ve výšce zhruba 20 m a samotné vyproštění nebylo jednoduché. Hasiči použili lezeckou techniku, ruční motorovou pilu a další nářadí.

Okolnosti celé události jsou v současné době předmětem šetření. Na místě jsou přítomni také pracovníci Úřadu pro civilní letectví. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Do vyrozumění příbuzných byla zapojena intervenční pracovnice Krajského ředitelství policie Pardubického kraje.

nprap. Lukáš Maier
KŘP Pardubického kraje
Policie ČR

Sdílet