Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vezl traktorem seno, to začalo nečekaně hořet

V neděli 24. září 2011 ve 12:25 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladu sena u obce Bezměrov na Kroměřížsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami, kterou v rámci mezikrajské pomoci posílila jednotka profesionálních hasičů z Kojetína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce došlo k požáru vlečky s nákladem balíkovaného sena.

Řidič za jízdy zjistil požár sena, které měl na ložné ploše vlečky. S nákladem ihned zastavil u krajnice, odpojil traktor a odjel do bezpečné vzdálenosti. Na požár balíkovaného sena byli povoláni hasiči.

V důsledku požáru byla nejdříve zcela zastavena doprava na silnici z Bezměrova na Kojetín. Po příjezdu hasičů se podařilo požár lokalizovat během následujících minut. Hasiči několik balíků sena dostali na zem, kde je dál dohašovali mimo silnici. Na místo přijel také další vůz zemědělců, který pomohl s dalším sundáním balíků prohořívajícího sena na zem.

Požár se podařilo celkově zlikvidovat asi po hodině zásahu. Doprava byla obnovena kyvadlově, a to po jedné polovině vozovky. Na místo vyrazil vyšetřovatel hasičů. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil dvanáct balíků sena na valníku a majiteli způsobil škodu asi za 5.000 Kč. Vyšetřovatel se domnívá, že příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností nedbalost neznámé osoby, např. při odhození nedopalku cigarety.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet