Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Slavnostní slib letos zároveň s předáním cisterny

Slavnostní slib nových příslušníků Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje se uskuteční ve středu 28. září od 13 hodin před karlovarským hotelem Thermal. Kromě slibu předá krajský ředitel hasičů vybraným příslušníkům také medaile za věrnost, součástí letošní slavnostní akce bude i předání klíčků od zásahové cisterny dobrovolným hasičům z Tašovic.

Státní svátek na Den české státnosti, tedy 28. října ´na Václava´, je už tradičně v hasičském kalendáři rezervovaný pro slavnostní slib nových příslušníků sboru. Stejně jako v předchozím letech ocení hasiči své vybrané kolegy medailemi za deset a dvacet let služby.

Letošní slavnostní akt bude velmi důležitý také pro dobrovolné hasiče z Tašovic. Během slibu totiž předá krajský ředitel hasičů klíčky do zásahové cisterny CAS 15 Renault do rukou karlovarského primátora. Cisterna, která dosud sloužila na karlovarské stanici, byla pořízena ze státní zakázky. Nyní ji získá pro svou zásahovou činnost jednotka Sboru dobrovolných hasičů Tašovice a to včetně vybavení.

Slavností akt začíná před lázeňským hotelem Thermal ve 13 hodin.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet