Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči a záchranáři dvakrát zasahovali ve skalách

Dvě záchranné akce proběhly v sobotu 24. září 2011 odpoledne v oblasti Broumovských a Adršpašsko – teplických skal na Náchodsku.

Ilustrační foto

Hasiči, záchranáři a členové Skalní záchranné služby pomohli dvěma turistům, kteří se zranili v těžko přístupných terénech skal. V prvním případě došlo ke zranění zhruba šedesátiletého muže nedaleko Vlčí rokle. Náchodští hasiči, členové Skalní záchranné služby a záchranáři se vydali pěšky k místu, kde se muž zranil. Kvůli složitému terénu a nepřístupnému místu musel být na místo přivolán vrtulník z Hradce Králové i s hasičem – leteckým záchranářem.

Ten byl společně s lékařem v podvěsu vrtulníku vysazen u zraněného muže, po zajištění do vakuové matrace a upevnění do nosítek byl turista v podvěsu přepraven na přístupné místo. Odtud byl přeložen do vrtulníku a transportován do nemocnice v Broumově.

Profesionální hasiči z Broumova, Náchoda a záchranáři byli po 19. hodině přivoláni na pomoc muži, který se zranil ve těžko přístupném terénu v oblasti pod Hvězdou u Hlavňova na Náchodsku. Muž si po pádu zlomil nohu. Po nezbytném ošetření a zajištění byl v nosítkách přenesen několik set metrů na přístupné místo k sanitě.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet