Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě čtyř vozidel bylo zraněno osm lidí

K vážné dopravní nehodě došlo včera 25. září 2011 před půl dvanáctou v noci na silnici č. I/35 v Milovicích na Jičínsku.

Při srážce nákladního vozidla, dodávky, obytného vozu a osobního auta bylo zraněno celkem osm lidí. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hořic s technickým automobilem a cisternou, dále záchranáři pozemní záchranné služby z Hořic, Jičína, Nové Paky a Hradce Králové.

Hasiči museli po příjezdu na místo vyprostit čtyři osoby, které zůstaly uvězněny ve zničených kabinách dodávky a obytného vozidla. Čtyři lidé byli s těžšími zraněními transportováni do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, další čtyři lidé utrpěli lehčí zranění a byli převezeni do Oblastní nemocnice v Jičíně. Po vyproštění všech zraněných došlo k nepatrnému zahoření u jednoho z vozidle.

Počínající požár hasiči ihned zlikvidovali a zabezpečili vozidla proti případnému požáru odpojením autobaterií a jedné plynové nádrže. Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s odstraněním vraků z vozovky a jejich naložením na odtah. Uniklé provozní náplně zasypali sorbentem a odklidili ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Hořice

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet