Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smrtelné nehody na Benešovsku

Dvě dopravní nehody s tragickými následky prošetřovali o víkendu dopravní policisté. K první došlo 23. září krátce před půl osmou ranní u Konopiště.

Ilustrační foto

Dvaadvacetiletý řidič Citroenu jel po silnici třetí třídy směrem na Václavice. Najel do protisměru a čelně se střetl s protijedoucí Škodou Felicie, kterou řídila třicetiletá žena. Řidička utrpěla těžká zranění, se kterými byla převezena do benešovské nemocnice. Tam také skončily s lehkými zraněními její dvě děti ve věku šest a sedm let, které cestovaly na zadních sedadlech připoutané v autosedačkách.

Devětašedesátiletá spolujezdkyně pak utrpěla těžká zranění a byla letecky transportována do pražské nemocnice. Na následky zranění však zemřela. Řidič Citroenu byl také těžce zraněn a i on byl letecky přepraven do pražské nemocnice, kde byl hospitalizován.

Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí mu trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Ke druhé nehodě pak policisté vyjížděli o den později, krátce po šesté hodině večerní. Třiačtyřicetiletá žena jela s vozidlem Ford Fiesta ve směru od Sázavy na Benešov. V katastru obce Choratice, když projížděla mírnou pravotočivou zatáčku, vjela do protisměru a čelně se střetla se Škodou Felicia.

Utrpěla smrtelná zranění, kterým na místě podlehla. Osmatřicetiletá řidička felicie utrpěla středně těžká zranění. Těžce zraněna byla i její sedmiletá dcera. Obě byly z místa nehody letecky transportovány do pražské nemocnice.

Zdroj: PČR Středočeského kraje

Sdílet