Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Liberecku se včera odpoledne bouralo

Během včerejšího dne pomáhali hasiči u řady dopravních nehod, a to zvláště v odpoledních hodinách. Na Českolipsku v obci Drnovec byli v 16:37 hodin voláni k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů, kde bylo třeba vyprostit jednoho z řidičů pomocí hydraulických nástrojů.

Po vyproštění hasiči muže předali do péče záchranářům, na místě byl i vrtulník Letecké záchranné služby. U události zasahovali profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí a jednotka ze Cvikova.

Bouralo se i na Semilsku. Zde se nehody obešly bez zranění, ale bylo třeba zasypat uniklé pohonné hmoty sorpčními látkami. První z nehod se stala v Turnově na křižovatce na Výšince a bourala při ní dvě osobní auta. Turnovští hasiči provedli protipožární opatření a místo nehody předali hlídce PČR. Nebyla to však jediná nehoda, ke které turnovští profesionálové museli.

K druhé nehodě Na Kamenci vyjížděli po 18. hodině. Bylo zde třeba zasypat uniklé pohonné hmoty v rozsahu 2×20 metrů po havárce motocyklu. Hasiči zajistili motocykl proti požáru a během likvidačních prací usměrňovali dopravu.

U dvou dopravních nehod bylo třeba také libereckých hasičů. K té odpolední byli přivoláni těsně před půl třetí do Proseče pod Ještědem. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o nehodu Škody Octavia, která skončila napříč silnice. Po provedení protipožárních opatření a zakreslení polohy vozidla policií odtáhli vůz na krajnici, aby byla komunikace alespoň částečně průjezdná.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet