Neděle 12. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Semilští hasiči v akci: požár kombajnu a vážná nehoda

Dnes v 8:04 hodin byl na linku tísňového volání ohlášen požár zemědělského stroje v Košťálově na Semilsku. Na místě zasahovali semilští profesionální hasiči, kteří požár stroje uhasili vysokotlakou pěnou.

„Když jsme přijeli, řidič se pokoušel požár kombajnu na kukuřici uhasit práškovým hasicím přístrojem a poměrně úspěšně, protože se mu podařilo zlikvidovat plameny,“ popsal ppor. Petr Kučera, velitel čety semilských hasičů. Jak dodal, po dohašení vysokotlakem hasiči zasypali vyteklý olej ze stroje sorbentem. Příčinou požáru podle všeho byla technická závada, škoda je předběžně odhadnutá na 200.000 Kč.

O hodinu později vyrážejí semilští hasiči k nehodě dvou osobních automobilů v Nové Vsi nad Popelkou, pomáhá i jednotka z Lomnice nad Popelkou.

„Obě vozidla se ocitla mimo komunikaci, na které byla spousta střepů a zbytků z vozidel, takže jsme ji museli uzavřít a odklonit dopravu. Jelikož řidiči vozidel byli zranění, pomáhali jsme záchranářům s ošetřením a transportem do přivolaného vrtulníku,“ informoval Petr Kučera.

Na poměrně dlouhou dobu poté hasiče zaměstnali likvidační práce, neboť auta byla mimo vozovku a zvláště jeden vůz skončil nešťastně na boku zaklesnutý v roští. „Museli jsme tak použít i motorovou pilu a odřezat nějaké stromky, abychom ho vůbec mohli vytáhnout,“ doplňuje velitel čety.

Po došetření nehody policií hasiči komunikaci dočistili. Na základnu se vrátili před polednem.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet