Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při čelní srážce byli zraněni dva lidé

K vážné dopravní nehodě došlo včera 28. září 2011 dopoledne u obce Velká Jesenice na Náchodsku, kde se čelně srazilo osobní vozidlo s náklaďákem. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře, byli povoláni záchranáři pozemní a letecké záchranné služby z Jaroměře a Hradce Králové.

Při příjezdu hasičů na místo bylo osobní vozidlo Daewoo Matiz na střeše mimo vozovku. Uvnitř byli uvězněni dva lidé, kterým se snažili pomoct kolemjedoucí řidiči. Hasiči museli oba zraněné vyprostit pomocí speciálního hydraulického nářadí. Po vytažení z vraku pomohli záchranné službě se zajištěním obou zraněných. Žena byla následně letecky transportována do královéhradecké nemocnice, muž byl do stejné nemocnice převezen sanitou.

Řidič kamionu vyvázl bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření u vozidel. Po zadokumentování a vyšetření nehody Policií ČR otočili osobní auto zpět na kola a pomohli jej naložit na odtah. Poté odstranili plastové části a střepy ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet