Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči zachránili dílny na plasty

Čtyři jednotky ostravských hasičů zasahovaly ve čtvrtek 29. 9. 2011 večer u požáru kompresorovny a hromady dřevěných palet v areálu několika firem v Ostravě-Přívozu. Svým rychlým a účinným zásahem zabránili hasiči rozšíření ohně do sousední budovy s lisovnou plastů.

Celková škoda tak nepřesáhla čtvrt milionu korun, zatímco hasiči uchráněné hodnoty byly odhadnuty na 5 milionů korun. Požár se obešel bez zranění.

Informaci o požáru obdrželo operační středisko hasičů ve čtvrtek večer krátce po půl osmé. Na místo vyjely tři ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic Přívoz, Fifejdy a Zábřeh a s nimi jednotka dobrovolných hasičů z Ostravy-Radvanic.

V areálu hořela velká hromada dřevěných palet a kompresorovna v menším objektu. Hrozilo, že se oheň rozšíří otvorem i do budovy s dílnou na zpracování polotovarů z plastů. Hasiči ale dostali požár pod kontrolu během několika minut, dohašování s částečným rozebíráním střechy ohrožené budovy a ochlazováním okolních budov jim již zabralo pouze půlhodinu.

Hasiči zachránili hlavně strojní vybavení v sousední zděné budově. Příčina vzniku požáru je v šetření, není vyloučeno úmyslné zapálení hromady palet.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet