Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Seníky nechali vyhořet, škoda odhadnuta na dvě stě tisíc

Šest jednotek hasičů zasahovalo především v pátek 30. 9. 2011 večer u požáru dvou ze tří velkých jam s betonovými stěnami, které sloužily v obci Krasov (okres Bruntál) jako seníky.

Po dohodě s majitelem se nechalo seno dohořet, po rozhrabání nakladačem byl požár uhašen v sobotu (1. 10. 2011) hodinu po poledni. Celková škoda byla odhadnuta na 200 tisíc korun, nikdo nebyl zraněn.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru sena v pátek večer kolem čtvrt na sedm. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Krnově a Bruntálu, s nimi čtyři jednotky dobrovolných hasičů, a to z Krnova, Světlé Hory, Horního Benešova a Města Albrechtic.

V obci Krasov hořely dvě jámy s betonovými zdmi, plné sena, každá o půdorysu 25 × 20 metrů. Hasiči se pustili do ochlazování sousedního zemědělského objektu i hašení okrajů ohně. Jak už to u podobných požárů bývá, když nelze suchou píci zachránit a nehrozí nebezpečí rozšíření ohně do okolí, nejjednodušší bývá nechat oheň dohořet. Tak také zněla páteční dohoda s majitelem sena.

Na místě zůstala na kontrolu požářiště až do sobotního odpoledne dobrovolná jednotka hasičů z Krnova, v sobotu ve spolupráci s kolovým nakladačem byly hromady sena vyvezeny ven a dohašeny.
Před ohněm zůstal ušetřen pouze třetí zásobník se senem. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet