Pátek 10. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči přišli o kamaráda

Dne 1. března náhle ve věku 34 let zemřel hasič a všestranný sportovec Michal FEJT, příslušník HZS Vysočina ÚO Havlíčkův Brod.

Npor. Michal Fejt se narodil 25. 7. 1971 v Havlíčkově Brodě. Tam také bydlel a až po svatbě se odstěhoval do nedalekého Kochánova. U HZS kraje Vysočina ÚO Havlíčkův Brod pracoval od března 1992. Byl otcem dvou dětí – třináctiletého Michala a jedenáctiletého Marka.

Byl výborným kamarádem, příkladným hasičem a skvělým sportovcem. Od malička miloval fotbal, ale byl také velice všestranným sportovcem. Vyrostl z něho vynikající fotbalista tvořící hru každého družstva, za které kdy nastoupil. Nejlepší fotbalová léta prožil v kádru Havlíčkova Brodu A, ale i jemu se zranění nevyhýbala, a tak přestopil do nižšší třídy, kde hrál za TJ Lípa.

V roce 2004, kdy vznikala fotbalová reprezentace HZS ČR, nemohl v tomto výběru chybět. Byl jedním z klíčových hráčů tohoto kádru. Nikdy nezkazil žádnou legraci, ba naopak byl jejím iniciátorem, v mužstvu byl obrovským dříčem jak na tréninku, tak i v zápasech. Stal se také zástupcem kapitána české hasičské reprezentace, a i jeho velkým přičiněním si družstvo přivezlo bronzové medaile z 9. ME v kopané hasičů.

Bude nám chybět.
Sdílet