Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Velké Bíteši byli na zakončení motorkářské sezóny

Nejenom řešit následky dopravních nehod, ale i preventivně působit na jejich aktéry se rozhodli dobrovolní hasiči z Velké Bíteše.

V neděli 2. října 2011 učili řidiče motocyklů základní první pomoc na tradičním 4. poděkování za motorkářskou sezónu, na Masarykově náměstí, pořádaném motorkářem Bobem (páter Bohumil Poláček z Římskokatolické farnosti Velká Bíteš) a jeho přáteli.

V průběhu odpoledne se mohli účastníci seznámit jak správně označit místo nehody, jak sejmout ochrannou přilbu a jak provádět kardiopulmonální resuscitaci. Dále byli obeznámeni se zásadami volání tísňových složek. Závěrem byl jednotkou SDH obce Velká Bíteš předveden simulovaný zásah střetu motocyklu s osobním automobilem se zraněním.

Ukázka se setkala s velkým ohlasem. Snad jsme svojí přítomností přispěli k snížení nehodovosti řidičů jednostopých vozidel nebo následků těchto mnohdy tragických střetů. Kdyby výsledkem celého odpoledne bylo jen, že informace zde předané zachrání jeden život nebo odvrátí nehodu, tak akce měla smysl.

Rozloučení se sezónou se účastnilo přes 200 strojů a velké množství diváků. Po programu následovala spanilá jízda. Počasí se vydařilo, účast byla perfektní.

David Dvořáček, DiS.
Zástupce velitele SDH Velká Bíteš
Foto: archiv SDH

Sdílet