Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič havaroval mimo cestu a vysypal náklad nápojů

Dne 4. 10. 2011 v 07:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta u obce Liptál. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/69 došlo k havárii nákladního auta zn. Mitsubishi Fuso Canter.

Podle informací z místa havárie řidič pravděpodobně usnul za jízdy, když při sjíždění z kopce k obci Liptál havaroval. Auto se dostalo mimo komunikaci, kde narazilo do regionálního kulturního poutače a došlo k vysypání převáženého nákladu nápojů. Lahve, bedny i sudy s nápoji se dostaly jak do příkopu, tak také na silnici. Část vozky byla neprůjezdná.

Zraněný řidič byl předán do péče přivolané posádky zdravotnické záchranné služby a po ošetření byl odvezen do nemocnice. Hasiči se postarali o zajištění vraku vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Po zadokumentování havárie a zprovoznění části silnice bylo domluveno, že odstranění následků havárie a úklid nákladu si provede sám původce události. Hasiči se tak kolem půl deváté mohli vrátit na svou základnu.

V 09.12 hod. však byli hasiči znovu požádáni o pomoc při úklidu následků havárie. Důvodem byla nemožnost firmy včas odstranit náklad a havarované vozidlo. Hasiči úklid provedli za úhradu nákladů spojených s výjezdem a zásahem. Po hodině akce byly práce ukončeny.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet