Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Fontána na Náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze

Naše JSDH Kostelec n. Č.l. bylo osloveno panem Mgr. Jiřím Hoškem o možnost realizace zjednodušené vodní fontány přímo na Náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 28.09.11. Jednalo se o součást pořádaného Nekonvenčního Žižkovského podzimu – souboru hudebních koncertů – již 15. ročník – tentokrát při příležitosti oslav 130. let kdy se obec Žižkov stala městem – čili pořádanou pod záštitou městské části Praha Žižkov.

Došlo k několika společným setkáním, kdy se postupně dařilo vyřešit technické, hudební, světelné a herecké zajištění této akce. Následně byl prováděn postupný nácvik s hudebním doprovodem – ale přesto nešlo vše secvičit na místě – takže finální pokus byl pro hasiče, herce, zvukaře a nasvětlovače a režiséra vlastně velká neznámá. Přesto se vše podařilo a výsledek stál za podívanou – bohužel moc fotit nešlo vzhledem ke světelným podmínkám – videa jsou mnohem lepší.

Použito bylo čtyř vodních proudů C s proudnicemi typu " turbo" a dva C vodní štíty " deflektory". Je vidět že i v rámci jedné jednotky se dá taková malá mobilní fontána – jak jí pak pan Mgr. Hošek v závěru nazval – uspořádat na prostoru průměru zhruba 12 metrů. . Navíc se to dalo brát jako výcvik jednotky s hydrantovou síti hlavního města- zklamalo nás pouze jedno Céčko co nám prasklo a museli jsme ho v průběhu měnit.

Text, foto a video: Milan Churý

Sdílet