Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladík stačil vystoupit z hořícího auta

Na silnici mezi Hostímem a Srbskem (okres Beroun) došlo dnes krátce po poledni k dopravní nehodě a následnému požáru osobního automobilu Mercedes Benz ML. Mladý řidič se dostal se svým vozidlem v prudké zatáčce mimo vozovku, kde se převrátil na střechu a sjel ze svahu pod silnicí. Vozidlo se zarazilo o stromy a krátce nato začalo hořet. Mladík se naštěstí stačil z vozu včas dostat a za pomoci okolo jedoucího řidiče přivolal pomoc.

Ze stanice Beroun vyjela k požáru CAS 16 IVECO, RZA VW Transportér, VeA ŠKODA YETI a AJ AV 14 T 815. Po příjezdu JPO na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár osobního vozidla v plném rozsahu, od kterého již začínají hořet okolní stromy a náletové dřeviny. Mladý řidič se pohyboval v blízkosti místa dopravní nehody a stěžoval si na bolest hlavy, pánve a levého boku. Hasiči spolu s příslušníky dopravní policie u něj provedli předlékařskou pomoc a po příjezdu ZZS Beroun jej předali do jejich péče. Řidič byl ZZS odvezen k nemocničnímu ošetření.

Na likvidaci požáru byl nasazen vysokotlak z RZA a po dojezdu CAS další dva vysokotlaké proudy. Po dohašení byl osobní automobil zabezpečen proti úniku nafty z poškozeného palivového systému a pomocí jeřábu byl vytažen na silnici, kde hasiči asistovali odtahové službě při jeho naložení. Po odjezdu odtahového vozu provedla JPO úklid vozovky pro zabezpečení její plné sjízdnosti. Během celého zásahu byla silnice uzavřena s občasným kyvadlovým provozem, tak aby byli ostatní účastníci provozu co nejméně omezeni.

por. Ing. Milan Provazník
komisař, oddělení zjišťování příčin požáru
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
územní odbor Beroun

Sdílet