Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali řidiče

Jihomoravští hasiči v noci a ráno likvidovali následky dvou těžkých dopravních nehod, při kterých museli vyprošťovat řidiče z osobního auta a nákladního vozu. Ilustrační foto.

Při odstraňování následků nehody vozidla Volkswagen Passat combi zasahovali dnes (8. března) v noci hasiči na Blanensku. Nehoda u obce Olomučany na silnici Brno – Blansko byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 1:46 hodin. Ve vozidle VW Passat, které narazilo do skály, zůstal zaklíněný řidič. Hasiči muže pomocí hydraulické techniky z kabiny vozu vystříhali, a protože bylo podezření na poranění krční páteře, nasadili mu fixační límec. Zraněného předali zdravotníkům, kteří muže převezli do nemocnice. Hasiči na vozidle udělali protipožární opatření a pomohli při naložení auta k odtahu a při úklidu vozovky.

Těžce zraněného řidiče hasiči dnes ráno vyprošťovali také z havarovaného nákladního vozidla MAN na 207. kilometru dálnice D1 ve směru z Brna na Vyškov. Nehoda v katastru obce Tvarožná byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 5:48 hodin a na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Podle informací HZS vozidlo MAN zezadu narazilo do před ním jedoucího kamionu a ve zdemolované kabině zůstal zaklíněn zraněný řidič. Hasiči k záchraně muže nasadili hydraulickou techniku a řidiče s vážným poraněním obou nohou předali zdravotníkům. Na vozidle udělali protipožární opatření a sorbentem na vozovce zasypali uniklý olej.
Sdílet