Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zahoření potravin na plotně hustě zakouřilo byt

Profesionální jednotku požární stanice Olomouc a to první i druhé výjezdové vozidlo společně s výškovou technikou a velitelským vozidlem vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje na ulici Brněnská v Olomouci. Oznamovatel na tísňovou linku předal informaci o hustém kouři z bytu v komplexu panelových domů.

Informaci o požáru přijalo tísňové volání ve středu 5. 10. 2011 v 17:22. Obyvatelé panelového komplexu vyděsil hustý dým valící se z oken bytu. Jednotka byla na místě prakticky během několika minut. Vzhledem k podezření přítomnosti osoby, majitele uvnitř objektu zahájila násilné otevření bytu, po marných pokusech boucháním na dveře bytu.

Pomocí výškové techniky další zasahující skupina vniknula do bytu otevřeným oknem, provedla ohledání a průzkum ve všech prostorech hustě zakouřeného bytu a nalezla v kuchyni na plotně hořící potraviny. Přítomnost osob uvnitř objektu se nepotvrdila. Po velmi rychlém zlikvidování požáru provedla zasahující jednotka odvětrání zakouřených prostor.

K rozšíření požáru nedošlo, ke vzniku škody také nedošlo.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet