Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Salaš hořel osobák, řidič byl popálen

Dne 6. 10. 2011 v 17:25 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Salaš na Zlínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů ze Salaše s další cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta zn. Š Favorit s přívěsným vozíkem.

Řidič vyjel za jízdy mimo silnici, kde drobně havaroval do mělkého travnatého příkopu a pletivového plotu. Při snaze o vyjetí došlo k požáru. Plameny rychle zachvátily celý vůz a došlo k zasažení i samotného řidiče. Muž byl popálen na vlasech, vousech i na oblečení.

Z hasičů jako první dorazila místní dobrovolná jednotka, které se podařilo požár rychle lokalizovat i uhasit. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru do okolí a do blízkého sadu.

Po dojezdu jednotky profesionálů bylo místo požáru překontrolováno a na místo byla řidiči povolána posádka zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byl starší muž odvezen preventivně na další odborné vyšetření do nemocnice.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru mohla být jak technická závada po havárii, tak i např. zapálení suché trávy od výfukového potrubí pod automobilem. Požárem byl zničen celý vůz a způsobená škoda byla odhadnuta asi na 10 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet