Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič Favoritu zřejmě nemyslel a zaplatil

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela včera večer se svým speciálem na pomoc po hlášené vážné havárii osobního auta, které mělo skončit v potoce. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že dvacetiletý řidič havaroval mimo komunikaci a do blízkosti potoka s vozem zn. Š Favorit.

Řidič nezvládl jízdu a havaroval na břeh potoka, kde narazil do stromu. Vrak zůstal ve srázu nad vodou a hrozilo jeho zřícení. Řidič zůstal ve vraku zaklíněn a volal o pomoc. Hasiči byli na místě zásahu za čtyři minuty po výjezdu ze stanice.

Řidič se záchranáři komunikoval. Hasiči mladého muže vystříhali za pomoci speciálního hydraulického nářadí. Po uvolnění sevření zničené karoserie byl muž vytažen a předán připravené posádce zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byl pacient převezen na vyšetření.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie hasiči vrak vozu vytáhli na silnici a zabránili případnému ohrožení vodního toku. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet