Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě se propadly stropy domu

Hasiči HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Ostrava-Fifejdy dnes (10.3.) krátce po poledni vyjeli k dvoupodlažnímu objektu firmy Dyhor v Zákrejsově ulici v Ostravě-Přívoze (na jejím konci kousek od nádraží Českých drah), kde se propadly oba dva stropy (dovnitř objektu).

Na místě provedli prvotní průzkum a zjistili, že se v objektu před havárií nikdo nepohyboval. Přesto sem povolali pro jistotu ostravskou kynoložku se dvěma psy. Psi naštěstí v sutinách nezjistili přítomnost žádného člověka. Hasiči povolali také vojáky z Hlučína se speciální technikou (UDS + jeřáb AV 15), pomocí níž teď na místě strhávají staticky narušené konstrukce.
Operační středisko hasičů postupně informovalo o případu Městskou policii Ostrava, firmu SME, starostu obvodu Moravská Ostrava a Přívoz ing. Lubomíra Karpíška a stavební policii. Na místo se také dostavil statik.
Podle předběžných informací je objekt, jehož majitelem je firma Dyhor, v konkurzu, dlouhodobě neužívaný. Místním občanům se podařilo postupně rozebrat nosné ocelové a dřevěné trámy i překlady, a neobydlenou budovu tak narušit.
Sdílet