Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jihomoravské hasiče zaměstnaly nehody

K vážné nehodě tahače Scania s návěsem vyjížděli hasiči dnes (13. března) v 5:33 hodin na 45. kilometr dálnice D2 ve směru z Brna do Břeclavi. Tahač za jízdy zřejmě narazil do kamionu jedoucího před ním a po střetu skončil ve středových svodidlech převrácený na boku.

Při nehodě se z návěsu uvolnil náklad papírových rolí, které zdeformovaly kabinu tahače. Řidiče vozidla, který zůstal uvnitř zaklíněn, hasiči vyprostili pomocí hydraulické techniky. Kabinu nárazy papírových rolí zdemolovaly, mladého řidiče soupravy z Tachova hasiči předali zdravotníkům se zraněním nohy a drobnými oděrkami na hlavě. U vozidla hasiči odpojili baterii a udělali protipožární opatření. Odstraňování následků nehody si vyžádalo částečné omezení provozu na dálnici.

Následky nehody tří vozidel hasiči dnes dopoledne odstraňovali na silnici č. 385 u obce Čebín na Brněnsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 9:47 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů z požární stanice v Tišnově. Podle dostupných poznatků se vozidlo Lancia bočně střetlo se Škodou Octavia a následovala čelní srážka s nákladním vozidlem Fiat Ducato. Padesátiletý řidič Octavie vyvázl bez zranění, o pět let starší řidič vozidla Fiat utrpěl lehčí zranění, řidič Lancie byl převezen do nemocnice. Silnice zůstala na téměř 90 minut zcela uzavřena, protože zbytky roztříštěných plastů a dalších dílů havarovaných vozidel po nehodě pokryly vozovku ve vzdálenosti cca 50 metrů. U Lancie se nárazem utrhla přední náprava. Hasiči u vozidel udělali protipožární opatření, odpojili baterie a při zasypávání vyteklých provozních náplní spotřebovali 30 kilogramů sorbentu. Poté, co dopravní policie nehodu zadokumentovala, hasiči pomohli při naložení vozidel k odtahu a při úklidu vozovky. Provoz na silnici Brno – Tišnov byl zcela obnoven v 11:28 hodin.
Sdílet