Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár Výletní lodi „Král Jiří“

V pátek 7. 10. 2011 se uskutečnilo v Poděbradech taktické cvičení složek IZS. Cílem bylo procvičit spolupráci jednotek, zdokonalit spolupráci velitelů jednotek HZS, JSDH, PČR a ZZS v souladu s taktickými postupy zásahu.

Procvičit zasahující příslušníky v hašení požáru v motorovém prostoru výletní lodi současně se zabráněním šíření požáru a seznámit je s problematikou hašení takového požáru současně s evakuací pasažérů lodi pomocí výškové techniky (AZ 30) a motorových člunů.

Na cvičení spolupracovali figuranti z řad MS ČCK a studenti Gymnázia Jiřího z Poděbrad. Zasahující jednotky hasičů, Policie ČR a ZZS vzorně spolupracovaly s členy KIP týmu a přivolanými členy posttraumatických týmů HZS a PČR.

Současně s činností na palubě lodi byla procvičena činnost na vodní hladině, kde příslušníci poříčního oddělení PČR prováděli vyhledávání utonulé osoby a příslušníci HZS ve spolupráci se členy JSDH prováděli preventivní nasazení norných stěn pro zabránění úniku provozních kapalin.

Cvičení probíhalo v dopoledních hodinách a protáhlo se až do odpoledních hodin. Na základě vyjádření zúčastněných cvičení proběhlo ke všeobecné spokojenosti a přispělo k dalšímu prohloubení teoretických i praktických zkušeností všech cvičících jednotek, současně i k další popularizaci a propagaci činnosti IZS před občany, kteří celé cvičení sledovaly ze břehů i z Poděbradské­ho mostu.

Zúčastněné jednotky:

HZS PS Nymburk, PS Poděbrady, JSDH Velké Zboží, JSDH Polabec, PČR MO Poděbrady, poříční oddělení Labe PČR Nymburk, ZZS Nymburk a dobrovolníci v rolích figurantů.

Všem za spolupráci děkuje mjr. Bc. Zdeněk Vlasák VO IZS ÚO Nymburk.

FOTO: mjr. Bc. Roman Zima, ÚO Nymburk

TEXT: mjr. Bc. Zdeněk Vlasák, ÚO Nymburk

Sdílet