Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Felicii zemřel mladík

V neděli před půlnocí došlo na zledovatělé silnici u obce Ostrožská Nová Ves k tragické havárii osobního vozu, který řídil mladý muž a narazil do kmene stromu u cesty.

Dne 12. 3. 2006 ve 23:43 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii osobního auta u obce Ostrožská Nová Ves. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu u lázní v Ostrožské Nové Vsi došlo k tragické havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Mladý řidič neovládl vůz na zcela zledovatělé vozovce a havaroval mimo silnici, kde narazil bokem auta do kmene stromu. Při havárii utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Ani přes rychlý příjezd zdravotnické pomoci se nepodařilo mladého muže oživit a lékař musel konstatovat smrt. Tělo řidiče museli hasiči vyprostit ze zdemolované kabiny.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo havárie bylo zabezpečeno pro následné vyšetřování policií. Odstavená zásahová technika blokovala jeden jízdní pruh a doprava byla vedena po druhé polovině vozovky.

Strojník zásahového vozidla musel jet velmi opatrně, a i přesto se na zledovatělé silnici dostal do smyku, asi 80 metrů dlouhého. Vozidlo se mu podařilo včas zastavit a nedošlo k nehodě ani k poškození techniky. Znovu musel být na místo povolán vůz správy a údržby silnic.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet