Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru byl popálen muž

Dnes, 14. března 2006, ve 4:49 hod. byl nahlášen na operační středisko HZS LK požár v ulici Jeronýmova č.p. 13. Jednalo se o požár bytu v 7. patře osmipodlažního panelového domu.

K zásahu vyjela jednotka HZS LK stanice Jablonec nad Nisou a dobrovolní hasiči obcí Jablonecké Paseky a Maršovice s třemi automobilovými cisternami a žebříkem.
Po příjezdu na místo události hasiči vypnuli v domě elektrický proud a započali hasební práce. Požár se podařilo lokalizovat po patnácti minutách a za dalších dvacet minut byl již požár zlikvidován. Poté byla provedena spolu se zaměstnanci plynárny kontrola přívodního kohoutu.
Při požáru byl popálen obyvatel bytu, který byl převezen k ošetření do nemocnice. Další osoba byla ošetřena Zdravotnickou záchrannou službou s podezřením na nadýchání toxickými zplodinami hoření. Protože nešel uzavřít přívod plynu do domu, muselo být evakuováno dalších 35 nájemníků, které odvezl autobus MHD na evakuační místo.
Příčina vzniku požáru je v šetření Policií ČR. Byt v 7. patře byl požárem zcela zničen. Byt v 8. patře byl částečně poškozen požárem a zplodinami hoření. Byty mezi 7. a 3. patrem jsou poškozeny hasební vodou. Požárem vznikla škoda ve výši přibližně 1,5 milionu korun.
Sdílet