Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodovka zacouvala až do požární nádrže

V pátek 14. října ve 23.08 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Ústí nad Orlicí a Pardubic a dobrovolní hasiči ze Sopotnice k vozidlu, jež se ocitlo až po střechu pod vodou.

DN V.Mýto

Řidič osobního automobilu Škoda Felicia pravděpodobně nezvládl zacouvat a ocitl se v sopotnické požární nádrži. Pardubičtí potápěči se v suchých oblecích museli potopit do přibližně 5 stupňů studné vody v nádrži a pod hladinou připevnit dlouhé textilní popruhy a pomocí jeřábu automobil vyprostit. Podle slov jednoho ze zasahujících hasičů nedošlo vůbec k žádnému mechanickému poškození, automobil poškodila pouze voda. Zásah trval až do sobotní 3 hodiny ranní.

Dne 15. října ve 2.14 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda, jež se stala ve Fibichově ulici ve Vysokém Mýtě. Došlo tady k nárazu osobního vozidla do zdi domu. Řidič vozidla byl ihned odvezen do nemocnice. Jednotka hasičů ze stanice ve Vysokém Mýtě provedla likvidaci úniku provozních náplní, pomocí navijáku hasiči odtrhli vozidlo od zdi domu a odstranili všechny následky dopravní nehody. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 5.30 hodin.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet