Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pardubický Globus v obležení záchranářů

Ten, kdo se vypravil v sobotu 15. října nakupovat do pardubického hypermarketu Globus, si nemohl nepovšimnout množství vozidel s modrým majákem na střeše. Parkoviště před tímto obchodním centrem se na celou sobotu stalo dějištěm dalšího ročníku „Dne se záchranným systémem“.

Vybavení a techniku předvedly všechny složky integrovaného záchranného systému, tedy Policie ČR, Hasičský záchranný sbor a Zdravotnická záchranná služba. Své místo v programu měla vyhrazena také Městská policie Pardubice, simulátor dopravní nehody nebo Záchranná brigáda kynologů Pardubického kraje se svými čtyřnohými svěřenci.

Nechyběl ani preventivní stánek občanského sdružení Rescueinfo, v němž se návštěvníci dozvídali rady a postupy pro řešení mimořádných událostí.

Odpolední část programu přinesla pro většinu diváků velmi zajímavou ukázku společného zásahu složek IZS na dopravní nehodu, spojenou s vyproštěním zraněných osob a následnou likvidaci požáru vozidla. Své umění předvedli také lezci z pardubické hasičské stanice.

Michal Bareš, Rescueinfo o.s.

Sdílet