Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Školení obsluhy AED ve Velké Bíteši

Sbor dobrovolných hasičů Velká Bíteš uspořádal odborný seminář pro příslušníky Hasičského záchranného sboru Požární stanice Velká Bíteš a členy jednotky požární ochrany Velká Bíteš v kardiopulmonální resuscitaci za použití automatizovaného externího defibrilátoru (A­ED).

Automatickými externími defibrilátory se vybavují místa, kde je pravděpodobnost výskytu náhlé zástavy oběhu. Jedná se o malé přenosné zařízení, napájené baterií, které umožňují spolehlivě a automaticky analyzovat srdeční aktivitu a v případě, že je třeba provést výboj k obnovení srdeční aktivity, dokážou správně nastavit parametry výboje a tento výboj poté i provést.

Obsahem zaměstnání bylo, např. křivka přežití, vyšetření a diagnostika životních funkcí, kontrola dechu – lapavé dechy, zprůchodnění dýchacích cest, neodkladná resuscitace dětí a dospělých, použití automatizovaného externího defibrilátoru, lepení elektrod seznámení s funkcemi tréninkového AED, manévry a polohování pacienta, odstraňování cizích těles z dýchacích cest, bezpečné způsoby ventilace, bariérové pomůcky, zotavovací Rautekova poloha…a mnohem více; doplněna o nejnovějšími trendy a postupy v neodkladné resuscitaci a primární první pomoci, doporučovány standardy ILCOR Guidelines 2010.

Veškeré úkony a postupy byly s účastníky prakticky procvičovány na resuscitačních modelech!.

David Dvořáček, DiS. – školitel
Zdravotnický záchranář

Sdílet