Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž v Třinci spadl z lešení

Posádka rychlé lékařské pomoci zasahovala spolu s hasiči dnes, 18.10. ráno v Třinci, a to v areálu Třineckých železáren. Krajské operační středisko záchranné služby převzalo před půl osmou informaci o pádu člověka z lešení. K události byla na pomoc ihned vyslána posádka ÚSZS MSK a jednotka HZS z místní stanice.

Ilustrační foto

Záchranáři na místě zjistili, že šestačtyřiceti­letého muže nalezli spolupracovníci již ležícího v bezvědomí pod lešením. Okolnosti nasvědčují tomu, že postižený z lešení s největší pravděpodobností spadl, a to z výšky okolo tří metrů.

V době příjezdu posádky ZZS byl muž stále v bezvědomí, záchranáři započali s jeho ošetřováním a prvotním vyšetřením. Zasahující lékařka neshledala na těle pacienta vnější známky poranění, nevyloučila však možnost poranění mozku.

Po přibližně dvaceti minutách v péči záchranářů muž nabyl vědomí, jeho stav však zůstával vážný. Poté, co posádka poskytla první lékařské ošetření, byl postižený transportován do zdravotnického zařízení. Muž byl předán na jednotce intenzivní péče třineckého chirurgického oddělení. Zda se u něj jedná o závažné poranění určí s jistotou až další odborná vyšetření.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí USZS MSK

Sdílet