Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou automobilů u Rozseče

Policisté ze skupiny dopravních nehod Územního odboru Jihlava vyšetřují příčiny dopravní nehody, ke které došlo v úterý 18. října patnáct minut po poledni na silnici I/38 v blízkosti křižovatky se silnicí III/4073 v katastru obce Svojkovice.

Ilustrační foto

K dopravní nehodě došlo tak, že řidič dodávkového vozidla Volkswagen jel ve směru od Znojma na Jihlavu. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovce. Když chtěl odbočit vlevo na vedlejší silnici, začal brzdit z důvodu dání přednosti v jízdě protijedoucímu vozidlu.

Se svým vozidlem ale dostal smyk a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Land Rover. V dodávkovém vozidle cestovaly dvě osoby a v osobním automobilu čtyři osoby. Jednalo se o cizí státní příslušníky, kteří dlouhodobě žijí v České republice.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a jeho spolujezdce z dodávkového vozidla. Oba muže na místě ošetřila posádka vozidla Zdravotnické záchranné služby a následně je převezla do nemocnice v Třebíči. Při dopravní nehodě byl zraněn také řidič a spolujezdkyně z osobního vozidla. Obě osoby transportovali záchranáři do Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích.

Další dvě zraněné spolujezdkyně z osobního vozidla, z nichž se v jednom případě jednalo o devítiměsíční dítě, byly letecky transportovány do brněnské nemocnice Černé Pole. Podle prvotního šetření byla dvě zranění kvalifikována jako těžká, zbývající čtyři jako lehká. Orientační dechovou zkoušku policisté provedli u obou řidičů na místě s negativním výsledkem.

Hmotná škoda na vozidle Volkswagen byla na místě odhadnuta na 80 tisíc korun, na vozidle Land Rover na 90 tisíc korun. Následným šetřením policisté zjistili, že řidič osobního vozidla Land Rover neměl za volantem svého vozidla co dělat, neboť má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel do konce února příštího roku.

Na místě nehody zasahovali také profesionální hasiči HZS kraje Vysočina, kteří zlikvidovali uniklé provozní kapaliny z vozidel a do doby příjezdu policejní hlídky řídili kyvadlově dopravu v místě nehody.

mjr. JUDr. Dana Čírtková
KŘP kraje Vysočina
Policie ČR

Sdílet